Planborden

 

 

Van handmatig naar handig ...

Bij meer dan 130 woon- en logeergroepen is het 'analoge' planbord (dus met losse picto's op een whiteboard, die iedere keer met de hand moet worden aangepast) vervangen door een 'digitaal' planbord van MyWepp.

 

 

Dat is gebaseerd op een uitgebreide agenda, waarin allerlei afspraken voorgeprogrammeerd kunnen worden, inclusief afbeeldingen (picto's, foto's), voorgelezen afspraken, uitleg (Hoedoejedats), video's etcetera. Voordeel is niet alleen dat het minder werk is, ongewenste taken/afbeeldingen kunnen ook niet meer 'verdwijnen'.

In woongroepen wordt meestal gebruik gemaakt van de volgende borden:
- Nieuwsbord,
- Dagprogramma: kijk de groepsafspraken per client ,
- Taken: bekijk de groepsafspraken op zich,
- Maaltijden,
- Diensten: welke begeleider werkt wanneer,
- Kalender: als er veel losse afspraken zijn,
- Aan/afwezigheid: wie is er aanwezig?

Logeren

Bij logeergroepen gaat het vooral om 'Wie werkt er als ik kom logeren?' en daar hebben we dus ook een speciaal planbord voor. Maar natuurlijk worden er ook Nieuwsborden, Maaltijden- en Takenborden etcetera ingezet.

Thuis kunnen de logeerders eventueel ook via de MyWepp Personal app op een eigen smartphone of tablet ook bekijken Wie er werkt als zij gaan logeren. Of via apparatuur van een mantelzorger, die kunnen ook van MyWepp gebruik maken.

Alles wat maar meehelpt om de clienten (zo zelfstandig mogelijk) van informatie te voorzien. En als dat de begeleiding en/of mantelzorgers werk scheelt, is dat mooi meegenomen!

 

Dagbesteding

We leveren MyWepp bijvoorbeeld aan Eeht en de Dienstengroep van Cello zorg. Ook aan de Smulhoeve van Ipse de Bruggen. Naast een Nieuwsbord wordt er intensief van de planborden gebruik gemaakt om de taken te verdelen, bijvoorbeeld aan te geven wat waar moet gebeuren, wie er bij begeleidt etcetera.

Indien gewenst kan het bord door de clienten zelf veilig bediend worden om bijvoorbeeld de taken te verdelen.

VOORBEELDEN:


Als je op 1 van de afspraken drukt op het wandscherm, opent een pop up met allerlei details van de afspraak:

- tijden

- deelnemers

- uitleg in beeld en/of video

- begeleiders

- locatie

 

 

 

 

 

 

 

Beheren met de app

De agenda achter de planborden kan via een handige app (MyWepp Personal in Appstore en Playstore) beheerd worden. Ook de diensten van begeleiders kunnen daarmee ingevoerd worden, zodat deze op de planborden en eventueel via de Personal app van clienten en mantelzorgers bekeken kunnen worden. (Iedereen gebruikt dezelfde app (Personal), want MyWepp weet als jij inlogt meteen wie je bent en welke rechten je hebt.)

 

 

Apparatuur:

> De Nieuws- en Planborden kunnen op verschillende schermen getoond worden:
- 27 inch en 42 inch interactieve schermen (een soort enorme iPads)
- Passieve schermen van diverse afmetingen (dan kunnen de Nieuws- en Planborden dus NIET bediend worden)
> Deze schermen kunnen wij leveren, maar je kunt ze ook zelf bestellen (ophangen mogen wij NIET)
> Je hebt altijd een mini PC (Minix) nodig. Deze wordt geleverd door ons.

Kosten:

Voor een groep van maximaal 16 bewoners kost een jaarabonnement op MyWepp 960,- Euro (inc BTW). Als de groep groter is dan 16 clienten, wordt een afspraak gemaakt over meerkosten.
Dat abonnement is inclusief alle accounts voor clienten, begeleiders en eventuele mantelzorgers en vrijwilligers. De hoeveelheid planborden maakt niet uit. Dit abonnement is exclusief apparatuur.

Om het Nieuwsbord geheel naar wens van de groep te maken, de planborden in te stellen en alle gebruikers van hun account te voorzien, leveren wij een starttraject. Dat omvat ook het installeren van de mini-pc, het ter plekke controleren of alles werkt (het scherm ophangen mogen wij niet) en een uitleg/workshop voor alle betrokkenen. De kosten van dit eenmalige traject bedragen 470,- Euro

De prijzen zijn exclusief apparatuur:

1) Om van MyWepp gebruik te maken, is een Minix PC nodig. Die leveren wij compleet geinstalleerd voor 261,39 Euro

2) Een interactief wandscherm van 27 inch of 42 inch. Dat kunnen  wij leveren, maar je kunt het ook zelf aanschaffen. Neem gerust contact op via [email protected] voor prijsinformatie.

3) Soms wordt MyWepp op een niet-interactief bord getoond (een gewone TV dus). Daar is wel een Minix PC voor nodig, maar vrijwel iedere moderne TV is er geschikt voor. 

 

Er zijn 2 mogelijkheden om Nieuws- en Planborden voor je groep te regelen:

1) Demonstratie: Je mailt eerst naar [email protected] voor een vrijblijvende demonstratie ter plekke bij je groep, dan laten we zo'n wandscherm met Nieuws- en Planborden zien en demonstreren de bijbehorende beheer app voor begeleiders en eventueel mantelzorgers. Natuurlijk kunnen we ook laten zien welke app clienten kunnen gebruiken en we hebben het beeldhorloge bij ons.

2) Mailen: Je mailt naar [email protected] dat je waarschijnlijk een bestelling wilt doen en wij nemen contact met je op om het allemaal door te nemen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »